Skip to main content

In de afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op veranderingen op de werkvloer en het effect dat dit heeft op medewerkers. Of het nieuwe werkprocessen zijn, reorganisaties, groei of persoonlijke ontwikkeling, het zijn allemaal zaken die de kijk op je loopbaan kunnen beïnvloeden.

Bedrijven zijn zich steeds vaker bewust dat een organisatieverandering iets doet met de medewerkers, maar wat? Ooit vertelde iemand mij ‘Het is een kwestie van mindset, Marjolein’ gevolgd door ‘als de knop om is, gaat het als vanzelf’. Hoewel dat in theorie misschien zo lijkt, is de praktijk vaak weerbarstiger.

Ook individuele verandering kan effect hebben op je visie op werk, op je loopbaan, je carrière. Hoe ga je daarmee om? Wat maakt dat de één vrolijk fluitend naar zijn werk blijft gaan, terwijl de ander het niet meer ziet zitten?

2019 was voor mij zo’n jaar van persoonlijke verandering en nieuwe balans. Ik ben bewust gestopt met een aantal activiteiten en heb andere bewust verder uitgebouwd. Daarbij neemt mijn werk als coach en verandermanager een steeds belangrijkere positie in, waarbij ik samenwerkingen aan ga en mensen mag begeleiden.

Maar dit werk kan ik alleen maar goed doen als ik ‘practice what I preach’. Dus deze coach is naar een coach gegaan. Eentje die mij heeft geholpen om een heel andere levensstijl aan te gaan, met meer balans, meer rust en ontspanning en gezondere gewoonten. Wat ben ik mezelf in dit proces tegen gekomen, maar wat heb ik ook veel over mezelf geleerd. Over mijn motivatie en drijfveren, mijn valkuilen, de rode draad in mijn leven, maar vooral ook over lief zijn voor mezelf!

Kijkend naar de resultaten kan ik zeggen dat 2019 voor mij fantastisch is geweest!

Mentaal ben ik gegroeid en dat merk ik in mijn werk. Ik ben er een betere coach en manager door geworden, met meer geduld en andere inzichten. Ook in mijn projectopdrachten kan ik het geleerde toepassen en er mijn voordeel mee doen. En fysiek? ? Iedereen die mij kent, weet dat ik een ‘maatje meer’ heb. Maar door een gezonder leefpatroon met meer balans en aandacht voor mezelf ben ik inmiddels 50 kilo (!) afgevallen. Een onwerkelijk getal en ik ben er nog niet, maar ook die laatste kilo’s gaan lukken.

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om een gewenste verandering in acties om te zetten en je eigen weg naar succes te vinden. Maar wanneer je begint met iets kleins, komt er vanzelf meer bij en voor je het weet, ben je niet meer te stoppen. Want hoewel het in theorie misschien slechts een kwestie van ‘mindset’ is, komt er in de praktijk echt veel meer bij een succesvolle verandering kijken. Daar ondersteun ik organisaties graag bij!

Mocht je als organisatie of medewerker meer willen weten over wat ik doe of ben je nieuwsgierig hoe ik mijn persoonlijke ervaringen gebruik bij verandercoaching en organisatieontwikkeling? Stuur me dan een bericht of bel voor een afspraak: info@hetcoachbureau.nl en/of 0521-345242. In 2020 kom ik graag met je in contact.

Voor nu wens ik iedereen fantastische feestdagen en een gezellige jaarwisseling met alle succes voor 2020! Ik ga genieten van de laatste dagen van dit voor mij bijzondere jaar. Jullie hopelijk ook!