Skip to main content

Hoe vrij is vrijwilligerswerk? Een vraag die zo af en toe in mijn hoofd op komt.

Wanneer je gaat googlen, kom je bovenaan de pagina een definitie tegen van de rijksoverheid. Dat is op zich best bijzonder, omdat je meestal allerlei andere pagina’s krijgt, variërend van de Dikke van Dale tot Wikipedia en alles wat er tussenin zit.

Echter, 𝙙𝙚 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙞𝙚 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙞𝙨 𝙚𝙞𝙜𝙚𝙣𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙪𝙧𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙝𝙚𝙩 𝙖𝙡𝙡𝙚𝙧𝙗𝙚𝙡𝙖𝙣𝙜𝙧𝙞𝙟𝙠𝙨𝙩 𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙖𝙧𝙤𝙢 𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙤𝙤𝙠 𝙗𝙤𝙫𝙚𝙣𝙖𝙖𝙣. Zij beoordeelt of ergens subsidie voor kan worden gegeven, onder welke belastingregels het werk valt en of iemand op basis van de definitie recht heeft op loon of een uitkering.

👉 Maar wat zegt het Rijk hierover?

Wanneer is sprake van vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk is werk dat u onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving.

Voorwaarden vrijwilligerswerk:

In het algemeen gelden de volgende voorwaarden voor vrijwilligerswerk:

  • Het werk is in het algemeen belang of in een bepaald maatschappelijk belang.
  • Het werk heeft geen winstoogmerk.
  • Het werk kost de arbeidsmarkt geen banen en komt niet in de plaats van een betaalde baan.

In mijn coachwerk bij Het Coachbureau heb ik verschillende mensen ontmoet die vrijwilligerswerk doen. Bij een aantal is bovenstaande absoluut van toepassing, maar soms ook totaal niet. En wat doen ze ermee in hun CV, tijdens een sollicitatiegesprek, bij onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden?

Mijn advies begint altijd bij het begin: zorg dat je vrijwilligerswerk voldoet aan de begripsomschrijving vanuit het Rijk. 

Daar zijn een aantal redenen voor, waaronder o.a.:

  • Onverplicht > Je kunt op korte termijn stoppen wanneer die fantastische droombaan voorbijkomt en je het niet kunt combineren.
  • Voelt het niet meer alsof het voor het algemeen belang is, is het dat meestal ook niet (meer). Vertrouw hierbij op je gevoel.
  • Vaak komt het winstoogmerk om de hoek kijken, of het verdringen van reguliere banen als het gevoel niet meer goed is met betrekking tot het algemeen belang.
  • Als je niet gemist kunt worden, omdat het werk dan niet “normaal” doorgaat zonder consequenties, is het dan wel vrijwilligerswerk?

Een voorbeeld: 

🛒Je werkt in een winkel in de hoofdstraat, je opent en sluit de locatie op jouw werkdagen, draait kassadiensten, waarbij je adviseert aan klanten en afrekent wanneer iemand iets koopt.

Datzelfde voorbeeld:

🖼️Je werkt in een museum of informatiecentrum, je opent en sluit de locatie op de dagen dat jij er bent, draait baliediensten, informeert bezoekers over het onderwerp en rekent de souvenirs af die mensen mee naar huis nemen.

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗵𝗶𝗲𝗿𝗯𝗶𝗷 𝗱𝗲 𝘃𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿𝘀𝗯𝗮𝗮𝗻, 𝗱𝗲𝗻𝗸 𝗷𝗲? Lastig nietwaar, om daar een duidelijke scheidslijn in te houden.

Het laatste voorbeeld staat supergoed op je CV wanneer je een baan in de detailhandel zoekt en verder nauwelijks passende werkervaring hebt. Maar als je vandaag die functie in de detailhandel krijgt aangeboden, kun je waarschijnlijk niet binnen een week vertrekken bij voorbeeld 2. En hoe langer je er al werkt, des te moeilijker een vertrek op korte termijn wordt.

Dat brengt mij bij tip 2:

⚠️Zorg dat je niet te lang in dezelfde vrijwilligersfunctie blijft zitten. 

Mensen gaan op je vertrouwen en dat maakt een vertrek des te lastiger. Hou als richtlijn een periode van 1 a 2 jaar aan. Wordt het meer, ga dan eens in overleg of het niet (deels) betaalde uren kunnen worden? Dan snijdt het mes aan twee kanten: jij bent volwaardige medewerker, zij zijn gegarandeerd van iemand die weet wat er speelt.

Ik hoor nog wel eens dat men vrijwilligerswerk doet omdat het “goed staat op de CV”. Die afweging begrijp ik, maar ik adviseer toch om dat zoveel mogelijk los te laten. Ja, het is fantastisch als je via vrijwilligerswerk de kans krijgt om iets te doen in een sector waar je anders nooit in aan het werk zou kunnen. Tegelijk doe je vrijwilligerswerk toch vooral in het maatschappelijk of algemeen belang. Je doet het toch vooral zodat je er een voldaan gevoel aan overhoudt en dat je daaraan iets hebt mogen bijdragen. Niet hoe goed het op je CV staat.

Dat brengt me bij de laatste tips:

⚠️Tip 3: Doe vrijwilligerswerk waar je blij van word, waar je iets leert dat je in een andere setting niet of veel lastig kan leren, niet omdat het goed staat op je CV. 

Dat laatste is bonus, bijzaak. Veel belangrijker is het dat degene die naar je vrijwilligerswerk vraagt, ziet dat je ogen gaan glimmen en er een glimlach op je gezicht komt wanneer je erover praat.

⚠️Tip 4: Wanneer je vrijwilligerswerk als apart kopje aan je CV toevoegt, kun je er meer over kwijt dan alleen maar één regeltje.

Daarmee kun je laten zien wat je kwaliteiten zijn, dat je maatschappelijk betrokken bent en iets wilt betekenen voor de maatschappij.

⚠️Tip 5: Vermeld vrijwilligerswerk alleen in je CV als het niet negatief uitgelegd kan worden. 

Laat het anders weg. Voor de duidelijkheid een extreem voorbeeld. Het is wellicht niet handig om te vermelden dat je actief lid van Wakker Dier bent, wanneer je solliciteert in de vleesverwerkende industrie.

Voor meer loopbaantips of advies, kun je terecht op mijn website www.hetcoachbureau.nl of direct contact met me opnemen via LinkedIn.

Hartelijke groet,

Marjolein 🍀