Skip to main content

 

Het nieuwe normaal

We kennen allemaal de term “het nieuwe normaal” en iedereen heeft daar ook een mening over. Maar het komt natuurlijk veel vaker voor. Je kunt er vast wel een voorbeeld bij bedenken.

Ook in je werk kom je het tegen. Enerzijds op uitvoeringsniveau, want taken veranderen, komen te vervallen en er komen nieuwe taken bij. Maar anderzijds ook hoe je naar je werk kijkt. Het is allang niet meer “normaal” dat je je hele loopbaan bij één werkgever blijft werken. Tegelijkertijd solliciteren de meeste mensen echter pas wanneer ze echt toe zijn aan een nieuwe uitdaging en niet eerder. Een redelijk traditionele instelling, dus “oud denken”.

Anders naar je werk en loopbaan kijken

De huidige markt nodigt echter uit om er een andere blik op te werpen. Je vraagt je vast wel eens af hoe het bij een andere organisatie zou zijn. Die functie die je toevallig voorbij ziet komen op Linkedin blijft door je hoofd spoken. Je hebt echter een hartstikke leuke werkgever, je krijgt  voldoende uitdagingen en gaat het eigenlijk best goed met het bedrijf als totaal. Maar toch, dat stemmetje in je hoofd blijft af en toe zeuren 😊. Wil je toch eens kijken wat je kan doen om anders naar je werk en je loopbaan te kijken?

Bij Het Coachbureau leer ik mijn coachees dat ze zichzelf en dan natuurlijk vooral hun werk als product of dienst moeten zien. Hun kennis, kunde en kwaliteiten zijn gevraagd op de arbeidsmarkt. De vraag is alleen hoe en waar?

Hoe kan je je werk als product of dienst laten zien?

Stap 1 – zorgen voor een goede advertentie: je CV! Binnen 10 seconden moet een werkgever kunnen zien wie en wat je bent. Ze moeten getriggerd worden om verder te lezen. Je hebt dus ook altijd een up to date CV klaar staan. Gewoon voor het geval dat…

Stap 2 – nadenken over een mogelijke motivatie om te solliciteren. Juist omdat je het in je huidige werk naar je zin hebt, is het een uitdaging om een goede motivatie te hebben waarom je toch solliciteert.

Stap 3 – je marktwaarde bepalen. 

Hoe bepaal je je marktwaarde? 

Eigenlijk heel eenvoudig: door te solliciteren op die ene vacature die al een tijdje door je hoofd spookt. Door het gewoon te doen, dan zie je vanzelf hoe er op je CV en motivatie voor de sollicitatie wordt gereageerd. 

Ja maar, wat nou als ik word uitgenodigd? Nou dan ga je op gesprek 😊. Wie weet word je verrast. En dat kan natuurlijk in positieve of negatieve zin. Als het je niets lijkt, is de keuze niet zo lastig. Maar wat als je blij wordt verrast? Het is echt een leuk bedrijf en een super interessante functie. Nog veel meer dan je vooraf had ingeschat. Tja, dan heb je dus een luxe probleem! 

Dan ga je de plussen en minnen tegen elkaar wegstrepen en maak je een keuze. Misschien lig je er wel van wakker? Je kunt bij de werkgever aangeven dat je echt in het dubio staat en waarom dat zo is. Dan is het voor hem/haar een kans om hun interesse nog duidelijker te maken!

En welke keuze je ook maakt, het is altijd goed! Wanneer je door een sollicitatieprocedure heen komt, hoef je echt niet per se JA te zeggen. Nee zeggen mag ook! Of als je wel wilt, maar toch net iets uit de vacature je minder aanspreekt: gewoon vragen naar de mogelijkheden!  Jij weet niet wie je concurrenten zijn. Misschien passen ze beter op de vacature, maar misschien ook (veel) minder.

Want wat heb je te verliezen?