Skip to main content

Het vinden van een nieuwe werkgever, actief gaan solliciteren, is lang niet altijd de oplossing voor ontevredenheid in je huidige functie. Dat is vaak maar een tijdelijke oplossing, zolang je niet weet wat er achter het gevoel zit. Veel effectiever is het om te kijken wat de onvrede veroorzaakt en of daar wellicht oplossingen voor gevonden kunnen worden.

Zeker in een tijd waarin werkgevers goede medewerkers zo lang mogelijk aan zich willen binden, is dit iets om veel vaker bij stil te staan. Zijn je medewerkers nog happy in hun functie? Of blijven ze om mindere redenen bij je werken? Zijn ze wellicht, achter de schermen, volop aan het solliciteren? Als ze het gevoel hebben dat het niet meer past, is er een mogelijkheid om dit bespreekbaar te maken? Is er ruimte om te kijken naar alternatieven, intern of extern? Goed werkgeverschap gaat verder dan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het draait o.a. ook om erkenning, geluk en vertrouwen. Is dit bespreekbaar binnen de organisatie?

Het binden en boeien van medewerkers is van alle dag, maar met de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt een absolute must voor iedere werkgever!

Ik kan dan ook echt genieten wanneer ik een terugkoppeling krijg op een loopbaantraject van één van mijn cliënten zoals hieronder staat vermeld! Een tevreden medewerker en hopelijk ook een tevreden werkgever.

Terugkoppeling van een tevreden cliënt:

“Al een tijdje werk ik als leidinggevende, waarbij ik in het voorjaar van 2019 het niet meer zo naar mijn zin had. Ik heb daarom contact gezocht met WERKINC voor een loopbaanadviestraject, omdat ik er van uitging dat ik naar een andere baan zou gaan zoeken. Ik had hulp nodig van Marjolein Thoma om te kijken wat de markt nog voor 50plussers heeft te bieden.

Er volgden een aantal gesprekken en al snel kreeg ik o.a. inzicht waardoor de onvrede in mijn werk werd veroorzaakt en ook wat ik wel leuk vond en nog steeds vind in mijn baan. De onvrede had hoofdzakelijk te maken met de planning van werk en privé en het aangeven van mijn eigen grenzen. Dat was zeer verhelderend om dat in te zien. Nadat ik een paar veranderingen heb aangebracht in deze privé/werkstructuur kreeg ik een betere controle over de dag, waardoor ik mij ook weer beter ging voelen.

Ik wil Marjolein daarom bedanken voor haar professionele begeleiding”.