Skip to main content

Stap voor Stap | Het CoachbureauWanneer je al een paar jaar in een bepaalde functie werkt en iedereen vindt dat je het fantastisch doet, is het best lastig om objectief te blijven kijken naar je werk. Want word je nou echt gelukkig van je werk, of vraag je je regelmatig af  “Wat als…?”.

Heb je een droom, een wens, een verlangen? Misschien wil je verhuizen? Overstappen naar een andere baan? Als zelfstandige beginnen of een wereldreis maken?

Wat houd je tegen? Verplichtingen? Angst voor het onbekende? Zoals ik eerder in mijn e-book heb besproken, kun je altijd solliciteren wanneer een vacature je echt interesseert. Dat betekent niet dat je perse weg moet bij je huidige werkgever. Maar in de loop van de jaren heb ik wel geleerd dat je een eerste stap moet zetten om te ervaren of je droom, je wens, je verlangen, haalbaar is of niet. 

Zonder onderzoek blijft het knagen in je hoofd en als het blijft knagen vreet het energie die je beter aan iets anders kunt besteden. 

Dus zet die eerste stap, de tweede en wellicht de derde… Start met die wandeling, richting je toekomst! Wie weet waar het je brengt. Het einddoel is niet het belangrijkste. De reis er naartoe, het voeden van dat knagende gevoel en antwoorden vinden op de vragen die in je hoofd spoken, daar gaat het om.

Eén stap tegelijk en als het genoeg is, is dat ook prima! Dan heb je onderzocht waar het om draait, dan heb je je antwoorden en kun je verder met iets anders. 

Mijn reis bracht mij dit keer bij een dorp vol toeristen, vele zeilboten en vooral vol gezelligheid en vertier. Heerlijk onthaasten met mijn hoofd in de wind. Puur genieten!

Wat kan jouw eerste stap zijn? En waarom?