Skip to main content

Het Coachbureau | Stress of burn-out

Stress of burn-out

Eén van de definities over stress die je online kunt vinden, is:

De term stress wordt gebruikt voor een scala van negatieve gevoelens en reacties die ontstaan tijdens bedreigende of uitdagende situaties in het leven. Een examen, sterfgeval, relatieproblemen en frustraties op het werk kunnen bijvoorbeeld leiden tot stress. Daardoor vinden veranderingen plaats in emotie, gedrag, mentale draagkracht en lichamelijke conditie. Stress gaat dan ook gepaard met vele lichamelijke en geestelijke symptomen, zoals prikkelbaarheid, angsten, depressie, hartkloppingen, hoofdpijn, maagkrampen, hoge bloeddruk en slapeloosheid.

Maar wat is stress voor jou?

Voor mij staat negatieve stress gelijk aan “het overzicht verliezen”. Ik werk het best onder spanning, onder tijdsdruk, met deadlines. Voor mij is dat gezonde stress.

Onder druk wordt alles vloeibaar, zei ooit een collega en die had helemaal gelijk. Op school had ik dat al: uitstellen van huiswerk of leren voor dat proefwerk en dan op het moment dat het echt krap werd, trok ik alles uit de kast en ging het goed. Meestal dan, want soms kostte het me wel een voldoende. Vooral bij economie en Duits, maar goed, een mens kan ook niet alles hebben. 😊

Gevolg van zo’n manier van werken is dat het randje, het kantelpunt tussen gezonde stress en ongezonde stress, heel dicht tegen elkaar aan liggen.

Bijna 20 jaar geleden heb ik een burn-out gehad. Een flinke ook, maar het herstel kwam eigenlijk net zo snel als de klap dat mijn batterij niet meer oplaadde. De balans tussen werk en privé was toen weg en ik kon niet overzien hoe ik dat weer kon herstellen. Dus ik ging harder werken en nog harder. Daarna langer waarbij ik volledig aan mezelf voorbij ging. Uiteindelijk zat ik bij de huisarts in zijn spreekkamer en vertelde hem dat ik me zo moe voelde, maar niet kon slapen. Toen hij mij verplichtte om vier weken thuis te blijven, brak ik spontaan in janken uit…. Ik kon toch niet gemist worden op het werk? Dat was onmogelijk!

Onzin natuurlijk, want het ging prima zonder mij. Uiteindelijk ben ik elders in de organisatie gaan re-integreren en nooit meer terug gegaan naar mijn oude functie. Op dat moment kon ik daar niet meer functioneren. Ik heb er nooit spijt van gehad, geen moment omgekeken, maar de nieuwe kans die ik kreeg met beide handen aangegrepen. Met de kennis van nu, vind ik daar wel wat van, maar toen was het voor mij de beste optie.

Ik heb in die tijd geleerd waar mijn kantelpunt ligt en in de loop van de jaren ben ik hem ook steeds beter en sneller gaan herkennen. Dat wil overigens niet zeggen, dat ik niet af en toe de fout in ga. Onlangs had ik nog zo’n moment.

Tegen teveel dingen “Ja” gezegd en dan ook al mijn toezeggingen willen nakomen. Ook als dat gewoon echt niet gaat. Door mijn eigen ervaring ben ik echter in staat om een stap terug te doen, de situatie van een afstandje te bekijken, prioriteiten te stellen en daar naar te handelen. In deze situatie betekende dit dat ik twee mensen heb gebeld om een afspraak te verzetten, een formeel evenement heb laten schieten (waar ik eigenlijk niet van houd, maar soms wel naartoe moet) en dat ik mezelf toesta om één avond door te werken tot half negen. En als dat niet genoeg is, dan is het niet anders en gaan er taken niet goed uitgevoerd worden.

Terwijl ik dat zo schrijf, bedenk ik me hoeveel tijd het heeft gekost voordat ik zo in mijn werk kon staan: 20 jaar sinds mijn burn-out om dat te leren!

Het Coachbureau | alle ballen in de luchtLoop je er ook tegenaan dat je al die ballen in de lucht aan het houden bent, maar voel je dat je dat niet heel lang meer gaat volhouden? Dat je vast zit in die functie die heel veel van je vraagt, maar je nauwelijks voldoening teruggeeft? Wacht geen 20 jaar! Of erger nog, laat het niet op een burnout of iets dergelijks aankomen, maar kom in actie!

Tips nodig? Of gewoon een keer een goed gesprek? Bel/mail of app me voor meer informatie!